“Mijn kennismaking met de Nederlandse cultuur was niet gemakkelijk”, vertelt Esther. “Ik kwam als negenjarige in groep drie terecht vanwege de achterstand die ik door mijn vlucht uit Somalië had opgelopen. Ik herinner me een verjaardag van een klasgenoot. Ik dacht: ‘Ik ga mijn mooiste felgroene glitterpak aandoen’. Maar toen ik op het feest aankwam bleek iedereen dezelfde spijkerbroek aan te hebben van die schooldag. Ze keken me aan: ‘Wat kom jij doen in zo’n pak?’ Maar er was één vrouw die een verschil maakte. Ze bracht een kwarktaart als cadeau op mijn twaalfde verjaardag. Ik proefde de liefde van God nog voor ik Jezus kende.”

Het doet me denken aan dat meisje op een met zeesterren bezaaid strand. Ze pakte ze één voor één op en gooide ze terug in de zee. “Meisje, wat ben je aan het doen?” vroeg een voorbijganger. “Ik ben zeesterren aan het redden”, antwoordde ze. “Maar het zijn er zoveel, dat zal toch geen verschil maken!” Onverstoorbaar ging het meisje door. Ze pakte een zeester op en gooide hem in de zee. “Voor deze wel,” zei ze…

Jij kunt niet de hele wereld op je nek nemen, maar je kunt wel de wereld van één persoon veranderen. Laat je niet ontmoedigen door de grote nood. Maar verbind je eenvoudig met één andere persoon. Bouw mee aan #bruggenvanliefde. Al is het door een taart te brengen aan een twaalfjarige.

Bruggen van liefde

Niet alleen Esther, ook Margriet geeft een bijzonder getuigenis in #bruggenvanliefde, de uitzending die ICP maakte voor Opwekking 2021. Er is nieuwe interculturele muziek te beluisteren. En de kijker krijgt een paar praktische tips. De uitzending terugkijken kan via onderstaande link (schermopname delen die linkt naar  Interculturele kerk 2021 #bruggenvanliefde (Intercultural Church Plants) – YouTube)

https://www.youtube.com/watch?v=FQAbG0Miz2Q