Mei 2016. Daar stonden we dan. Een handjevol christenen in een stadsdeel met 48.000 inwoners: de Haagse wijk Leidschenveen Ypenburg. De kerk is er nauwelijks aanwezig en de inwoners lijken zichzelf prima te redden. En toch geloven wij dat ze Jezus nodig hebben. Waar begin je dan?

We zijn begonnen bij onszelf. In onze eigen huizen en aan onze eigen eettafels. Omdat we geloven in de kracht van ontmoeting. Ontmoeting met elkaar en misschien wel met God. Daarom heten we HECHT. We willen ontmoeting en verbinding, gehechtheid, brengen. En echtheid: openheid, maar ook Waarheid. Met een hoofdletter.

Inmiddels ontmoeten we 100 wijkgenoten in zo’n 10 verschillende HECHT-community’s en activiteiten. Samen wandelen, eten, opvoed- en relatiecursussen, praten over het leven. Dat soort dingen. We zijn heel dankbaar wat, maar vooral wie we in 3 jaar mochten bereiken. Tegelijk groeit ook ons verlangen. Om een spa dieper te steken, om mensen echt naar Jezus te brengen.

Dat verlangen, dat delen we met onze broers en zussen binnen ICP-netwerk. Daarom sluiten we ons graag aan. Om samen te leren en samen te groeien. Tot eer van onze Jezus, die de weg, de waarheid en het leven is.