Andere christenen ontmoeten. Ervaringen delen. Elkaar inspireren, aanscherpen en bemoedigen. Samen bidden, eten, nadenken, praten en verder groeien. Dat zijn de belangrijkste ingrediënten van de ICP-netwerkdag voor pastors en pioniers. Op 15 oktober waren we in Amersfoort bijeen rond het thema ‘Equip’ en het was een mooie ochtend. 

Kernvraag was: ‘Hoe motiveren en activeren we elkaar, ons team, de gemeenschap?’ Ieder lid van de gemeenschap is bedoeld om te bloeien in de gaven en talenten die God heeft gegeven. Samen bouwen we aan een sterke kerk. Zo worden we gevormd tot de eenheid van de volmaakte mens (Efeze 4:11-13).  

Liz Wiseman schreef het boek Multipliers  voor leiders die twee keer zoveel uit hun team willen halen. De vaardigheden die ons helpen om ons team te motiveren kunnen we ons eigen maken. Hieronder een overzicht van vaardigheden die bij multipliers en bij hun tegenhangers ‘diminishers’ passen. Waar herken jij jezelf in? Welk onbewust gedrag kun jij aanpassen om van diminisher tot multiplier te ontwikkelen? 

Als je hier meer over wilt weten, kun je het boek van Liz Wiseman lezen. Multipliers – revised and updated – Opwekking (opwekking-webwinkel.nl) 

 Behalve kennis over succesvolle managementtechnieken hebben we nog iets heel belangrijks gekregen. God Zelf wil graag dat de gemeenschap tot bloei komt en sterk wordt. Hij wil Zijn kinderen inzetten voor Zijn koninkrijk, met de gaven die Hij aan hen heeft toebedeeld. Maar hoe komen mensen in hun kracht te staan? En wat is de rol van een leider in dit verhaal? We hebben met elkaar nagedacht over wat de Bijbel hierover zegt, onder andere in 1 Korintiërs 12:8-11. 

Wat geweldig dat we niet alleen staan in deze dingen. God heeft ons aan elkaar verbonden in Zijn koninkrijk en binnen het netwerk van ICP kunnen we elkaar specifiek vinden rond het bouwen van interculturele community’s. Dat is een zegen!  

Volgende netwerkdag: 5 februari 2022 

Heb je deze netwerkochtend gemist? Geen zorgen, de volgende staat alweer op de agenda. En deze keer is het een hele dag! Op zaterdag 5 februari 2022 ben je van harte welkom op de ICP-netwerkdag en deze keer kun je als voorganger of pionier ook alle teamleiders en medewerkers uit je gemeenschap meenemen. Als we meer weten over thema en locatie, dan laten we het direct weten via de website en onze maandelijkse update in je mailbox.  

Ontvang jij de maandelijkse update van ICP nog niet en wil je dat wel?  

Mail naar office@icpnetwork.nl en meld je hiervoor aan. 

Contact 

Wil je doorpraten over dit onderwerp? Dat kan! Neem gerust contact met ons op. 

https://www.icpnetwork.nl/contact/  

Intervisie 

Wil je deel uitmaken van een groepje voorgangers/pioniers die elkaar maandelijks ontmoeten, tijdens online en fysieke ontmoetingen, om elkaar te inspireren, bemoedigen en aanmoedigen? Neem dan ook contact op met ons en doe mee met de ICP-connected intervisiegroepen. 

Mail naar office@icpnetwork.nl voor meer info en aanmelding. 

Meer info vind je ook op de website https://www.icpnetwork.nl/nieuws/intervisie-hoe-en-wat/   

Blog over dit thema 

Wil je meer lezen over leiderschap in deze context? Lees dan de blog van Hans Euser, ‘Vijf leiderschapsgewoonten die vermenigvuldiging belemmeren’.  

 

Link naar artikel website…