Groeien in interculturele communicatie

Een training van drie avonden voor interculturele stellen.

Als je niet werkt aan het overbruggen van cultuurverschillen in je relatie, dan kan dat tot problemen leiden. Een interculturele relatie is spannend maar wel ingewikkelder dan een mono-culturele relatie. Het is raadzaam om daar samen bij stil te staan. Ontdek hoe cultuur jullie relatie beïnvloedt. Wil je effectiever met jullie culturele verschillen omgaan? En bruggen bouwen waar dat nodig is? Doe dan mee met deze training!

Inhoud van de training

We gaan in zes stappen groeien naar interculturele sensitiviteit en communicatievaardigheid. Je wordt effectiever in je interactie met je partner. De verschillende stappen in het leerproces volgen elkaar logisch op: kennis, inzicht en reflectie leiden tot herkenning. Je oefent met toepassing van het geleerde en groeit samen in meer gemeenschappelijkheid. We bespreken daarbij thema’s die vaak spelen zoals man/vrouw-rollen en financiële steun aan familie.

De trainer

Corina Mushikangondo-van der Laan is ervaren in interculturele communicatie, relatiecounseling en training in intercultureel huwelijkspastoraat. Ze woonde 13 jaar in Afrika en is ruim 16 jaar samen met haar man Claude uit Congo, die de training ondersteunt vanuit zijn eigen ervaring.

Data

De training wordt drie keer aangeboden. De eerste mogelijkheid in het Engels is op 20 maart, 27 maart en 3 april. De tweede mogelijkheid in het Engels is op 8 mei, 15 mei en 29 mei.

Kosten en aanmelding

De training bestaat uit drie avonden en is online via ZOOM te volgen. De kosten bedragen € 75,00 per stel. Elke avond worden er twee van de zes stappen besproken. Bij iedere stap is er een inleiding van twintig minuten. Je doet één of twee oefeningen met je partner om het geleerde toe te passen. We leren ook van elkaars ervaring. Er is veel ruimte voor gesprek.

Meer informatie: app Corina op 06-28812666

Bekijk de data waarop de trainingen gegeven worden via onderstaande button