Missie en visie

ICP weet zich geroepen voor het kleurrijke koninkrijk van God en bouwt daarom mee aan interculturele geloofsgemeenschappen door heel Nederland via een netwerk dat zich verbreedt, verdiept en versterkt.
Lees hier meer in ons visiedocument.

Waar we vandaan komen

Het ICP netwerk is in 2005 ontstaan. Kerkplanter Theo Visser had ervaring opgedaan met de start van de International Christian Fellowship Rotterdam. Vanuit Amsterdam, en later ook vanuit Apeldoorn en Utrecht, kwam de vraag om hulp en steun bij de vorming van vergelijkbare interculturele geloofsgemeenschappen. Toen Hoop voor Noord Amsterdam en de ICF gemeenten van Utrecht en Apeldoorn ontstonden, was ook het netwerk geboren.

Het netwerk is gegroeid tot ongeveer 30 aangesloten gemeenschappen in 2017. Sindsdien geven Hans en Carolien Euser gezamenlijk leiding aan het netwerk. Zij hebben de visie en missie aangescherpt en werken, met een intercultureel kernteam, aan de ontwikkeling van nieuwe materialen en trainingsmogelijkheden voor het netwerk.     

Medewerkers van ICP

Het kernteam van ICP Nederland bestaat uit mannen en vrouwen van verschillende culturele achtergronden die ervaring en kennis hebben op het gebied van interculturele gemeenschapsvorming.

HANS EUSER
HANS EUSERNetwerkleider
CAROLIEN EUSER
CAROLIEN EUSERNetwerkleider
EMILE LEUNG
EMILE LEUNGOfficemanager
ERIC RUFYIRITANA
ERIC RUFYIRITANAMedewerker geestelijke begeleiding
MICHELLE ATSMA DA SILVA
MICHELLE ATSMA DA SILVAMedewerker
Anne-Marie Dane
Anne-Marie DaneMedewerker organisatie en ontwikkeling

Het bestuur van stichting ICP telt vijf leden die elkaar elk kwartaal ontmoeten om de koers en voortgang van het werk te bespreken.

VANESSA RUKUNDO
VANESSA RUKUNDOPenningmeester
MAARTEN ATSMA
MAARTEN ATSMASecretaris
BEPPIE WESSELS
BEPPIE WESSELSVoorzitter
HANS WULFFRAAT
HANS WULFFRAATBestuurslid

Meer over ICP