Intervisie, hoe en wat?

Samen delen, samen groeien. En nieuwe dingen leren. Elkaar bemoedigen, maar ook uitgedaagd worden om verder te kijken en groter te dromen.

schedule 21 feb 2022
bookmark_border Nieuws
create

Samen delen, samen groeien. En nieuwe dingen leren. Elkaar bemoedigen, maar ook uitgedaagd worden om verder te kijken en groter te dromen. ICP-connected biedt intervisie onder leiding van een ICP-coördinator. Hoe ziet dat eruit en wat kun je verwachten? Lees snel verder.

ICP-connected: intervisie 2021/2022

Dit seizoen faciliteren we vanuit ICP verschillende intervisiegroepen onder leiding van betrokken en ervaren coördinatoren. In de kleine groepen is voldoende veiligheid en deskundigheid om uitgebreid door te praten over specifieke casussen.

Voor wie?

De intervisie is bedoeld voor kerkplanters, pioniers en pastors uit het ICP-netwerk. We stellen groepen samen van 6-10 personen.

Door wie?

De intervisie wordt geleid door ervaren mensen, elk op hun eigen gebied.

  • Coen Legemaate is pastor van de ICF in Rotterdam Zuid en heeft vele jaren ervaring met interculturele gemeenteopbouw.
  • Rien van der Toorn is als trainer al vele jaren betrokken bij het ICP-netwerk en is deskundig op het gebied van interculturele vraagstukken.
  • Beppie Wessels, bestuursvoorzitter van ICP, stond aan de wieg van ICF Veenendaal en is ervaren pastoraal werker.
  • Hans Euser leidt het Nederlandse netwerk ICP en pioniert al vele jaren, eerst in de ICF Veenendaal, tegenwoordig met de sociaal-missionaire onderneming BLEND Bloemhof.

Met welk doel?

Het doel van de intervisie is samen leren en groeien in karakter en vaardigheden. Elke groep heeft een specifieke focus.

  • Hoe bouw je een interculturele gemeente op? (Coen)
  • Hoe doe je dat, intercultureel samenleven als gemeente? (Rien)
  • Hoe kun je omgaan met de diverse pastorale problematiek? (Beppie)
  • Hoe onderneem je als startende kerk? (Hans)

Hoe, wat, waar?

De intervisie wordt afwisselend online en live aangeboden. Je hebt 9 bijeenkomsten per jaar. Op 15 oktober, 12 februari en 16 juni worden die gecombineerd met de netwerkmeetings. In de tussenliggende maanden ontmoet je elkaar via zoom op een tijdstip dat voor de gehele groep past (in overleg vast te stellen).

Het gesprek kan vanuit een thema of casus worden opgestart. Iedere deelnemer levert een eigen bijdrage. De ICP-coördinator brengt expertise en ervaring in.

Welke kosten?

We vragen voor de intervisie geen financiële bijdrage en ook de netwerkmeetings zijn gratis toegankelijk (behalve de tweede in februari – die kost 25 euro). Wat we wel vragen is commitment, zodat de groepsdynamiek intact blijft. Zorg ervoor dat je tenminste 80% van de ontmoetingen bijwoont.

Meld je nu voor intervisie aan via office@icpnetwork.nl